Hoe nepmedicijnen te identificeren

Valse medicijnen

Aangezien farmaceutische bedrijven zeer winstgevend zijn, worden veel vervalsingen ertoe verleid om dubbele medicijnen te maken, wat een bedreiging voor mensenlevens vormt. Het controleren van een medicijn op echtheid is geen gemakkelijke taak, maar kan worden gedaan door deze trucs te volgen.

1) Controleer de verpakking:

Dit is de eenvoudigste en gemakkelijkste methode om de authenticiteit van medicijnen te controleren. Controleer de verpakking voor details zoals ongebruikelijke lettertypen, afdrukkleuren en spelfouten. Analyseer of het er hetzelfde uitziet of verschilt van degene die u eerder heeft gebruikt.

Geneesmiddelen

2) Geen breuk in de afdichting:

Het veiligheidszegel (vooral bij flesjes medicijnen) mag niet worden beschadigd. Zoek naar een scheur of breuk in de afdichtingstape.

3) Controleer de tabletten / doseringsformulier:

Zoek naar verschillen in fysiek uiterlijk van het medicijn, zoals de kleur, grootte, uniformiteit, consistentie, vorm, enz.

Geneesmiddelen

4) Fysieke kenmerken van tablets:

Zoals vermeld door de Wereldgezondheidsorganisatie, zijn de algemene fysieke kenmerken die in de geneeskunde moeten worden bekeken:

Kleine stukjes tabletten of overtollig poeder op de bodem van de medicijncontainer.
Barsten in de tabletten.
Het uiterlijk van kristal op de wanden van de container of op de medicijntabletten.
Verzachting of verharding van de medicijnen.
Zwelling, vlekken of verkleuring van de tabletten.

5) Allergieën / onverwachte bijwerkingen:

De meeste medicijnen hebben milde bijwerkingen. Het is belangrijk om voor gebruik uw arts te raadplegen om eventuele allergieën in de gaten te houden. Als u bepaalde onverwachte of schadelijke bijwerkingen van uw medicatie opmerkt, meld dit dan onmiddellijk aan uw arts.

Allergieën

6) Prijs:

Als de prijs van het medicijn plotseling veel goedkoper is dan het gebruikelijke tarief, controleer het product dan nogmaals, want er is een kans dat de nepbedrijven klanten wilden lokken door medicijnen tegen veel lagere tarieven te verstrekken.

7) Verifieer medicijnen via online of sms:

PharmaSecure werkt samen met fabrikanten om te beschermen tegen vervalsingen.
Online check:
Ga naar de PharmaSecure-website.
Kies je land.
Voer uw mobiele nummer in en de “Authenticatiecode” die op de medicijnstrips gedrukt staat.
Voer woordverificatie in en druk op de knop “VERIFY”.
Dat is het … Als je klaar bent, krijg je een sms met resultaat.

8) Verkopers:

De farmaceutische industrie wordt overspoeld met een overvloed aan medicijnmerken. Als u medicijnen koopt bij een gerenommeerde apotheek of goede medicijnmerken, verkleint u uw kansen om nepmedicijnen te kopen aanzienlijk. Stop met kopen bij ongekwalificeerde en analfabete straatverkopers.

Verkopers

9) Details over het medicijn:

Overeenkomen of de vervaldatum, het batchnummer en het adres van de fabrikant op de secundaire verpakking hetzelfde zijn als die op de primaire verpakking. We kunnen het batchnummer van het medicijn ook online controleren om de echtheid ervan te verifiëren.

10) Controleer het adres van de fabrikant:

Het verifiëren van de oorsprong van de fabrikant is alleen eenvoudig en gemakkelijk als het afkomstig is van een gerenommeerd, internationaal bedrijf met een goed volgsysteem. Maar dat is vaak niet het geval, aangezien nepbedrijven hun exacte adres niet op de medicijnen kunnen krijgen. Controleer in dat geval of het adres van de fabrikant traceerbaar is, d.w.z. of het de exacte locatie van het bedrijf bevat en niet alleen de naam van het land.

Hoe nepmedicijnen te identificeren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top