6 dingen om in gedachten te houden bij het kopen van medicijnen

geneesmiddel

Online apotheken verkopen via internet vrij verkrijgbare en voorgeschreven medicijnen. Ze bieden over het algemeen goedkopere prijzen in vergelijking met kopen via fysieke drogisterijen. Bovendien kunt u groothandelsaankopen doen, wat gunstig is voor personen die in grote hoeveelheden specifieke voorschriften nodig hebben. Er zijn echter gevaren die op de loer liggen en zorgen die kunnen ontstaan ​​bij het online kopen van iets belangrijks, zoals medicatie. Een bezoek aan de apotheek of het online invullen van uw recept kunnen alledaagse taken zijn die u regelmatig uitvoert, maar u kunt uw aankoop toch effectiever maken met een paar dingen in gedachten:

Draag het recept

Waarom? Je kent de medicijnen van je vader, je koopt ze al jaren. Uw geheugen is misschien het beste voor u, maar de apotheker kan u beter van dienst zijn met een recept in de hand – zodat u niet verstrooid wegloopt met de verkeerde dosis of de verkeerde hoeveelheid.

Draag het recept

Sta op een rekening of een ontvangstbewijs

Vraag om een ​​factuur als u klaar bent, hoe bekend u ook bent met de winkel! Een rekening of ontvangstbewijs biedt een zekere mate van aansprakelijkheid voor de verkochte goederen. Bovendien, als uw ziektekostenverzekering een domiciliëringsdekking omvat, hebt u de kwitanties nodig voor terugbetaling.

Begrijp wat een actief ingrediënt is

Hoewel hetzelfde actieve ingrediënt aanwezig zou kunnen zijn in geneesmiddelen die door verschillende fabrikanten op de markt worden gebracht, blijven het inherente doel en het gebruik van het medicijn hetzelfde. Hetzelfde actieve ingrediënt kan een iets andere kleur, formulering, smaak of verpakking hebben bij een andere fabrikant. Neem bij twijfel altijd contact op met uw arts, een ander goed gebruik van een recept met de contactgegevens van de arts erop.

ingrediënten

Let op de vervaldatum en de fabricagedatum

In de haast om de vervaldatum te herkennen, zien we vaak het voor de hand liggende over het hoofd: de fabricagedatum. Een product dat in februari 2018 vervalt, had twee jaar geleden kunnen zijn vervaardigd. Gezien de klimatologische omstandigheden of bewaarcondities, is er alle mogelijkheid dat het medicijn niet veilig is om dichter bij de vervaldatum te consumeren.

Loop geen speciale kortingen en services mis

Apotheken zijn net als elk ander verkooppunt wat betreft het verzekeren van een goede ervaring voor klanten tijdens het winkelen bij hen. U heeft wellicht de aanbiedingen en gemakken opgemerkt die bij de meeste apotheken worden toegevoegd of bij het online bestellen van medicijnen. Deze speciale diensten omvatten kortingen of loyaliteitsprogramma’s voor klanten, gratis levering aan huis en alternatieve betalingsopties via PayTM, PayPal en andere toonaangevende betalingsgateways. Zorg ervoor dat u deze opties niet mist!

Algemene voorzorgsmaatregelen

Er zijn een paar andere dingen waar u altijd rekening mee moet houden, zoals:
Accepteer nooit medicatie waarvan de verpakking beschadigd of opgeblazen lijkt
Accepteer nooit medicijnen die er niet authentiek uitzien of als er mee geknoeid is
Vermijd zelfmedicatie
Controleer de dosering

6 dingen om in gedachten te houden bij het kopen van medicijnen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top