Theatervoorstelling: “Als je ’t zo bekijkt”

Het afgelopen jaar werkte een groepje leden van onze vereniging, Nema vzw aan een theaterstuk. De schrijvers/acteurs zijn dan ook stuk voor stuk mensen met een handicap of hun familieleden. Samen schreven zij een volledige voorstelling die ze ook zelf spelen. Onderwerp: wat maken personen met een beperking zoal mee, en hoe kijkt de samenleving naar hen. 

Inspiratie haalden ze uit zelf beleefde anekdotes. Dat ging van confronterende tot ronduit hilarische toestanden. Vaak zijn het zaken die voor mensen met een beperking erg herkenbaar zijn, maar voor mensen zónder handicap zelden begrepen of opgemerkt worden. Vandaar ook de titel: “Als je ’t zo bekijkt”. De acteurs kozen er bewust voor om ook de nodige humor en satire in het stuk te verwerken. Op die manier zorgen ze ervoor dat de voorstelling niet zwaar op de hand is, terwijl er toch enkele beklijvende thema’s worden aangeraakt.

Kortom, heb je zin in een theatervoorstelling die geen taboes uit de weg gaat? Confronterend maar ook met humor? Kom dan zeker naar een van de voorstellingen:

Kastanjedreef 1, 3970 Leopoldsburg

Voor wie geïnteresseerd is voorzien we na de voorstelling aansluitend nog een kort panelgesprek met de acteurs over hun stuk en rond het thema “leven met een handicap in de maatschappij”. Uiteraard zijn de zalen steeds rolstoeltoegankelijk.

TICKETS - Je kan tickets bestellen via deze link of ook telefonisch: 011/34 65 48
Inkomprijs is €8, vanaf 7 dagen voor de voorstelling is het kassaprijs, €10 dus!


Prospectie-AANBOD: Nema zoekt nog locaties waar ze in het najaar op uitnodiging kunnen spelen. Groeperingen die interesse hebben om het gezelschap bij hen te laten spelen, mogen dit melden bij reservatie. Zij krijgen twee gratis prospectietickets aangeboden. De voorstelling kan in de meeste (rolstoeltoegankelijke) zalen gespeeld worden, alle techniek kan meegebracht worden. Meer info bij patrik.claes@nema.be of 0473/64 00 55.  

Met de steun van Stad Antwerpen en Cera Foundation