Téléthon 2015

Steun jij samen met Nema het onderzoek naar spierziekten?
Zo weet de Sint meteen waar hij zijn chocolade kan kopen…

Voor de vijfde keer nemen we (i.s.m. onze Waalse zustervereniging ABMM) deel aan de grootse benefietactie “Téléthon”, die in land van oorsprong Frankrijk én in Wallonië al vele jaren succesvol loopt.

Hiervoor verkopen wij de “Sachet Téléthon” ofte zakjes met lekkers voor € 6 ten voordele van het onderzoek naar spierziekten. Deze worden reeds verschillende jaren met groot succes door honderden vrijwilligers in Wallonië verkocht!

ALLE opbrengsten worden rechtstreeks gebruikt om Belgische onderzoekers en patiënten met spierziekten te steunen. Nema is dan ook zeer blij dat we weer mee kunnen doen aan deze mooie actie. Vorig jaar verkochten we zo'n 500 zakjes (totaal Téléthon: 7000), dat moet dit jaar uiteraard nóg beter kunnen! ;-)

Hoe kan jij meehelpen?

(VER)KOPER:

  • Je mailt naar sint@nema.be of belt naar ons secretariaat (011 72 31 87) en geeft je op als (ver)koper. 
  • Wil je niet enkel voor jezelf zakjes kopen, maar ook vérkopen, dan vertel je over de actie aan vrienden, collega’s, familie, kennissen en verkoopt zo VOORAF zakjes die door de kopers besteld én direct betaald worden bij jou. Hiervoor kan je een A4-affiche gebruiken die je zelf kan printen of aanvragen bij het secretariaat.
  • Vervolgens plaats je ten laatste 15 november (liefst iets eerder) bij sint@nema.be of via het secretariaat (011 72 31 87) een bestelling voor het totale aantal zakjes dat je verkocht met vermelding van je NAAM, ADRES en telefoonnummer. 
  • Je bestelling is pas compleet na betaling van het totaal door jou ontvangen bedrag (vermeld naam+”Sint”+aantal zakjes) op rekeningnummer BE68 9795 4389 1634 op naam van Carina Verdonck. VERGEET dit zeker NIET!
  • Je vermeldt ook of je de zakjes zelf kan afhalen in Brussel of bij Duchenne-verantwoordelijke Carina Verdonck in Antwerpen, of dat je ze in de buurt geleverd wil hebben door een Nema-vrijwilliger. 
  • Jij zorgt na levering (vanaf 22/11) zelf voor de verdeling van de zakjes onder de mensen die bij jou bestelden.

VERDELER

  • Zie je het wel zitten om rond te rijden en de bestellingen te gaan leveren bij mensen die niet tot in Brussel of bij ons afhaalpunt in Antwerpen geraken? Laat dan gauw iets weten!
  • Contacteer ons via sint@nema.be of bij ons secretariaat (011 72 31 87).


Voor de aankoop van zakjes is helaas géén fiscaal attest mogelijk. Mochten er mensen zijn die toch meer willen geven: zuivere giften zijn fiscaal aftrekbaar vanaf € 40. Opgelet: in dat geval moet men een individuele storting doen met vermelding van naam en adres van de schenker op het reknr. van

Nema vzw: IBAN: BE18 7370 2204 0665 - BIC: KRED BE BB - Haarbemdenstraat 55/1, 3500 Hasselt  


Nog een nuttige tip: waarom organiseer je geen verkoop op je werk, via de jeugdbeweging, in de sportclub, op school, in het buurthuis,…?!