Gratis omnium verzekerd via PAB

Bron: www.t-interim.be – Dinsdag 22 september 2015

Stel: je bent PAB budgethouder of assistent. Tijdens een rit voor het werk kom je in aanrijding met een ander voertuig. Is je auto niet omnium verzekerd? Dan kan je de opgelopen kosten meestal niet terugvorderen.

Om hieraan tegemoet te komen heeft t-interim, in het kader van PAB, een nieuwe service opgericht. Zo is er onder bepaalde voorwaarden de mogelijkheid om een autoverzekering af te sluiten. 

PAB en autoverzekeringen
Assistenten en budgethouders die zelf niet over een omnium verzekering beschikken, kunnen een voordelige omnium verzekering voor dienstverplaatsingen afsluiten. Je bent dan verzekerd voor eventuele schade aan je wagen als gevolg van een dienstverplaatsing. Zo kan je een tegemoetkoming krijgen tot  12.500 euro. Deze verzekering is enkel van toepassing wanneer er geen omniumverzekering afgesloten is voor betrokken voertuig. 

Voor de verzekering gelden volgende voorwaarden:

  1. Werk je minstens 21 werkdagen met een interim contract;
  2. En ben je minimum 13 u/week tewerkgesteld?

Dan kan je twee voertuigen gratis omnium laten verzekeren voor dienstverplaatsingen.  Wil je nog een derde voertuig laten verzekeren? Dan kan dit aan 25 euro.

Wanneer de assistent meer dan 21 werkdagen met een interim contract tewerk gesteld is, maar hij of zij presteert geen 13u/week, dan zal er 25 euro aangerekend worden op een volgende factuur.

Let op: dit is een bijkomende verzekering, die enkel tussenbeide komt indien de eigenaar van de wagen zelf niet beschikt over een omniumverzekering. 

Meer details over de verzekering
Op de verzekering geldt een franchise van 10% op het totale bedrag van de schade met een minimum van €125 en een max van 250 euro. Deze franchise valt echter weg indien de herstellingen gebeuren bij een erkende hersteller. Een lijst hiervan vind je terug op de website van Ethias.