Myasthenia gravis (MG)

Doelstelling Liga Myasthenia Gravis vzw

De vereniging stelt zich tot doel - middels inzet van vrijwilligers - activiteiten te ontwikkelen die de levenskwaliteit, de maatschappelijke integratie en de erkenning van personen met myasthenia gravis en hun nabije omgeving verhogen.

www.ligamg.be


Wat is MG?

Myasthenia Gravis is een zeldzame en chronische spierziekte. De naam betekent “ernstige spierzwakte”. 
Kenmerkend voor de aandoening is een sterk wisselende zwakte van de dwarsgestreepte willekeurige spieren en een abnormale vermoeidheid bij fysische inspanningen. 

De ziekte behoort tot de neuromusculaire aandoeningen omdat de signaaloverdracht van zenuw naar spier verstoord is. Anderzijds is het ook een auto-immuunziekte omdat het lichaam door haar eigen antilichamen wordt aangevallen.

Meer over Myasthenia Gravis (MG).


Nema vzw vertegenwoordigt meer dan 50 verschillende spierziekten, ons doel is iedereen met een spierziekte en hun naasten te helpen en ondersteunen. Iedereen is dus welkom op onze bijeenkomsten en evenementen.

Voor sommige spierziekten zoals Myasthenia Gravis (MG) verwijzen we ook door naar een vereniging met veel ervaring en kennis over een bepaalde spierziekte in dit geval Liga Myasthenia Gravis vzw.