uitnodiging Internationaal Wetenschappelijk Symposium en SOS ALS Benefiet

NEMA wil er alle gebruikers en bezoekers van het forum attent op maken dat wij op geen enkele wijze aansprakelijk kunnen gesteld worden voor de inhoud die door onze gebruikers op het forum wordt gezet. Indien gebruikers van hun schrijfrecht misbruik maken, zal Nema hen dit schrijfrecht onmiddellijk ontnemen.

Geen reacties
nadine.albergs
Offline
Geregistreerd: 28/05/2010

De ALS Liga België bestaat in 2010 15 jaar en organiseert daarom op donderdag 7 oktober een internationaal wetenschappelijk symposium. De ALS Liga is een patiëntenvereniging die hulp biedt aan mensen met de ongeneeslijke zenuw- en spierziekte ALS (Amyotrofe Lateraal Sclerose). Het symposium begint om 14u en zal gaan over het wetenschappelijk onderzoek naar deze aandoening. De sprekers zijn Prof. Wim Robberecht en Prof. Peter Carmeliet  van de KULeuven, Prof. Albert Ludolph van de Universiteit Ulm (Duitsland), Prof. Leonard van den Berg van UMC Utrecht (Nederland) en Prof. Kathy Mitchell van de Universiteit Ottawa Ontario (Canada). Jan Van Rompaey is moderator van dienst. Het symposium is gratis en toegankelijk voor iedereen die interesse vertoont in het wetenschappelijk onderzoek naar ALS: patiënten, begeleiders, zorgverstrekkers, medici, wetenschappers, vrijwilligers, sympathisanten,... Tijdens de voordrachten wordt er simultane vertaling voorzien, zowel uit het Nederlands naar het Frans als uit het Engels naar het Nederlands of Frans. Het symposium gaat door op de Campus Gasthuisberg, Onderwijs & Navorsing I in het Centraal Auditorium. UZLeuven, Herestraat 49, 3000 Leuven.

Het 15-jarig bestaan van de ALS Liga België wordt op zaterdag 9 oktober gevierd met het SOS ALS Benefiet in de Brabanthal in Leuven. Het begint om 18u met een exclusief galadiner samengesteld door Piet Huysentruyt en topcateraar Carpe Diem. Om 20u30 worden de deuren geopend voor het brede publiek om te genieten van een concert met Kate Ryan en gastoptredens van Clouseau en Leki. Dit alles wordt gevolgd door een party met dj’s Buscemi, Peter Van de Veire (MNM) en Peter Verhulst (Radio 2).  De inschrijvingen voor het galadiner zijn reeds afgelopen. Tickets bestellen voor het concert kan nog wel bij een Free Record Shop in de buurt of via www.alsliga.be. Tickets kosten 15 euro in voorverkoop en 20 euro aan de kassa. De opbrengst van het SOS ALS Benefiet gaat naar onderzoek, de bouw van het ALS Zorgverblijf ‘Middelpunt’ en de werking van de ALS Liga.

Voor meer info over het symposium of het SOS ALS Benefiet: www.alsliga.be

Evy Reviers                            

Directeur ALS Liga België vzw

Persverantwoordelijke

15jaar@alsliga.be

Tel: 016/239582

GSM: 0495/446782

 

Mia Mahy

Penningmeester ALS Liga België vzw

15jaar@alsliga.be

Tel: 016/239582 GSM: 0496/462802