Resultaten Onderzoek Universiteit Pierre et Marie Curie, Parijs - Muscular Dystrophy

NEMA wil er alle gebruikers en bezoekers van het forum attent op maken dat wij op geen enkele wijze aansprakelijk kunnen gesteld worden voor de inhoud die door onze gebruikers op het forum wordt gezet. Indien gebruikers van hun schrijfrecht misbruik maken, zal Nema hen dit schrijfrecht onmiddellijk ontnemen.

1 antwoord [Laatste bericht]
Anoniem

De Universiteit van Parijs heeft haar voorlopige resultaten voorgesteld van hun fundementeel onderzoek naar erfelijke spierdystrofie.

Sinds 2006 hebben ongeveer 290.000 mensen bijgedragen aan dit onderzoek, waaronder ondergetekende, door hun laptop, PC of smartphone mee te laten rekenen naar proteïne matching via de World Community Grid van IBM.

Prof. Alessandra Carbone stelt haar resultaten voor via een webcast. De uitleg is vrij technisch, maar best interessant om te zien hoe ze de resultaten van de proteïne matching in de lijn lagen theoretische voorspellingen.

Binnen de twee jaar plannen ze klaar te zijn met de resultaten van de tweede fase. Vanaf dan kan er onderzoek gebeuren door biologen om praktische implementaties te zoeken van de proteïnenparen.

De presentatie kan je bekijken via volgende link:

https://secure.worldcommunitygrid.org/about_us/viewNewsArticle.do?articl...

De presentatie is in het Engels (weliswaar met een zwaar Italiaans accent).

Groeten,

Niels