Links: vrije tijd en vakantie

Themadag 2015: Toerisme en vrije tijd voor mensen met een spieraandoening

Het verslag van deze themadag kan je terugvinden onder deze link.


Document om de kenbaarheid rond jouw 'medical supplies' te verbeteren. Klik op de afbeelding hieronder voor de volledige PDF.

Challenge Resorts & Travel
Individuele-, familie- en groepsvakantie op maat naar meer dan 90 aangepaste locaties wereldwijd. Desgewenst met begeleiding van begin tot eind, excursies, zorg, hulp- en mobiliteitsmiddelen.
www.challengeresorts.org

Altijd genieten B&B
Als gastvrouw, van opleiding verpleegkundige, heet ik jullie hartelijk welkom in mijn kleinschalige en gezellige B&B te Moerkerke, landelijke deelgemeente van Damme.Wat tot 2008 een loods was van mijn overleden echtgenoot heb ik omgebouwd tot 4 stijlvolle, warme ingerichte gastenkamers.De B&B telt voorlopig een vergunning voor max 10 pers. Per kamer zijn 2 bedden meest geschikt voor mensen met een beperking.
www.altijdgenieten.be

‘t Lavendelhof
In privé wellness 't Lavendelhof in Zottegem kan je genieten zonder grenzen. Alle drempels zijn weg, om volop te ontspannen in alle vrijheid en privacy.
www.tlavendelhof.be

Blijven Reizen - Ziekenzorg CM
Heb je nood aan een deugddoende vakantie maar is het door ziekte of handicap niet zo evident om je valiezen te pakken en zomaar op reis te gaan? Wil je alleen of samen met anderen (familie, vrienden, mantelzorger) er even tussenuit, maar heb je ook op vakantie voldoende zorgondersteuning nodig? Dan ben je bij Ziekenzorg CM aan het juiste adres! 
www.ziekenzorg.be

SailWise - Watersporten kan iedereen!
Als je het water op gaat, laat je direct alle zorgen achter je. Je ervaart meteen de vrijheid. SailWise biedt verschillende meerdaagse vakanties waarbij je naar hartenlust kunt genieten van watersport.
www.sailwise.nl

Stichting Windkracht 12
Stichting Windkracht 12 staat voor grensverleggende, gezellige, bijzondere en sportieve vakanties, voor jongeren met een lichamelijke beperking.
www.stichtingwindkracht12.nl

Mobio
Ruime keuze aan ergonomische en mooie Rollators - looprekken ...
Geeft tips ivm specifieke hulpmiddelen voor op reis.
www.mobio.be

To Walk Again vzw
To Walk Again is veel meer dan een warme thuis! Stoom aflaten, samen de sportieve bloemetjes buitenzetten, met hart en ziel je lichaam in vervoering brengen. Proef van ons veelzijdig beweegrecept dat To Walk Again een bevoorrechte plaats in Vlaanderen schenkt.
www.towalkagain.be

Support Magazine
Magazine over leven, wonen en werken met een lichamelijke beperking.
www.supportmagazine.nl

Mobile Travel
Heerlijke all-in reizen voor anders-validen.
www.mobiletravel.be

Stichting Handicamp
Kamperen kan ook met een handicap
www.handicamp.nl
Voor folder klik hier

Wigwamvakanties
voor iedereen vakantie!
www.wigwamvakanties.nl


ANDERE LINKS

Accessible Travel
Een overzichtje van strandrolstoelen, aangepaste toiletten en toegankellijke strandpaviljoenen aan de Nederlandse kust. www.accessibletravelnl.com


Autocarreizen 'T Ros Beaard
't Ros beiaard heeft een wagenpark dat volledig aangepast is aan andersvaliden. Al onze touringcars beschikken over een lift voor andersvaliden.
www.trosbeiaard.be


De Droomtrap - Muziek spelenderwijzer

De Droomtrap  biedt muziekles aan kinderen die door een fysische of mentale beperking geen systematische opleiding kunnen volgen. In deze lessen wordt muziek aangeleerd volgens het kunnen van de leerling, maar dit op een onbevangen wijze. De inhoud van de lessen kan op voorhand vastgelegd worden in samenspraak met Katrien.

Info : Katrien Peremans - Victor Loreinstraat 25, 9052 Zwijnaarde - kmjv.peremans@studie.ou.nl


G-sport Vlaanderen

Klaar om 100% te sporten? Neem dan een kijkje op www.gsportvlaanderen.be en vind een club in jouw buurt. Zoek op naam, sporttak, omgeving en doelgroep en ontdek waar jij je voortaan 100% kan uitleven. Wil je graag hulp, vind je niet wat je zoekt of heb je foute informatie gevonden?

Laat het ons dan weten via info@gsportvlaanderen.be of 03 240 62 98.


Hannibal vakanties
hannibalvakanties.be


Het kan
Sporten vanuit een rolstoel, het kan. 
www.hetkan.be


Hoeve Megusta

Buitengewone boerderij met logies

"Buitengewoon" omdat ook gasten met een beperking er terecht kunnen voor een zinvolle dagbesteding of fijne vakantie. Onze hoeve is aangepast voor rolstoelgebruikers, slechtzienden, slechthorenden,... en voldoet aan de normen voor een A+label. 

 Wetschot 58 te 2340 Vlimmeren (Beerse) tussen Antwerpen en Turnhout
Boer John GSM 0495/10.50.85 - Ingrid GSM 0496/25.55.00
e-mail: hoevemegusta@telenet.be
Facebook: Hoeve Megusta zorgboerderij
www.hoevemegusta.be


Kompas 

Trajectbegeleiding: aan huis, 20-tal gesprekken, mee nadenken over stappen om bepaalde doelen te bereiken, gratis. www.vzwkompas.be


Middelpunt zorghotel

Middelpunt is het vakantieverblijf voor een zorgeloze vakantie met zorg.

Als gast met een beperking en/of een (hoge) zorgvraag kan je volop genieten van een ontspannend en aangenaam verblijf aan de kust in de bruisende badstad Middelkerke.

www.middelpunt.com


Natuurpunt

Natuurpunt heeft een overzicht van toegankelijke rolstoelpaden en vogelkijkhutten.
www.natuurpunt.be


Natuur zonder drempels

Site over de toegankelijkheid, bereikbaarheid en bruikbaarheid van Nederlandse natuurgebieden voor mensen met een handicap of een chronische ziekte.
www.natuurzonderdrempels.nl


RECREAS

Erkende recreatieve sportfederatie voor personen met een handicap met een werking in gans Vlaanderen.
www.recreas.be


Autocars 't Ros Beiaard

Autocarreizen - voor personen met een beperking't Ros beiaard heeft een wagenpark dat volledig aangepast is aan personen met een beperking. Al onze touringcars beschikken over een lift voor personen met een beperking.
www.trosbeiaard.be


SailWise

Watersporten kan iedereen
www.sailwise.nl


Taxistop (Minder Mobielen Centrales)

www.taxistop.be


Toegankelijk Reizen - Infopunt

Een dienst van Toerisme Vlaanderen. Biedt informatie over reizen met een handicap en richt zich zowel tot de reiziger met een handicap als tot de toeristische sector in Vlaanderen.
www.toegankelijkreizen.be


Toegankelijk Vlaanderen

Website met informatie over de toegankelijkheid van gebouwen zoals gemeentehuizen, scholen, verblijfsaccommodaties, musea, culturele centra, sportcentra maar ook van vervoer, fietspaden, wandelpaden en andere toeristische voorzieningen.
www.toegankelijkvlaanderen.be


Villa Rozerood

Villa Rozerood is een “Huis voor Respijtzorg”, tot vandaag een ontbrekende schakel in het zorgaanbod voor zwaar zieke kinderen in ons land. Het kind wordt er - tijdelijk of in crisissituatie - als “gast” verwelkomd in een aangenaam en aangepast kader, met garantie op continuïteit in verzorging en behandeling door tussenkomst van een gespecialiseerd medisch en paramedisch kinderteam en in overleg met de behandelende arts(en).
www.villarozerood.be


Wegwijzer reisinfo

Met o.a. het dossier 'Reizen met een handicap'.
www.wegwijzer.be


 

 

Voor iedereen toegankelijke zorgbungalows. Deze bungalows beschikken over extra voorzieningen voor mensen met een neuromusculaire aandoening waardoor u onbezorgd kunt genieten van een vakantie in Nederland. Ook geschikt voor complete gezinnen en grotere groepen.

 


Provincie Luik - Toerisme: Een toegankelijke bestemming

Flanders Field: Toegankelijk voor iedereen


Plekjes die reeds werden uitgetest en goed bevonden door Nema