Links: voor kinderen en jongeren

Limmerik - Respijthuis voor kinderen en jongeren

Limmerik stelt zich tot doel om waardevolle opvang te bieden aan kinderen en jongeren tot 18 jaar met een ernstige fysische of chronische aandoening. Tijdens hun thuisverblijf hebben deze kinderen voortdurend nood aan medische en verpleegkundige zorg. Wanneer deze zorg thuis even niet kan gegeven worden, springt Limmerik te hulp. 


Het Clownshuis
Het Clownshuis is een interactieve website voor langdurig zieke kinderen.
www.hetclownshuis.be


Jackies
Informatie- en ontmoetingspunt voor jongeren met een spierziekte van 18 tot 30 jaar. De website is ontwikkeld door de VSN.
www.jackies.nl


Moov.nl

Moov.nl is er voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar, maar vooral voor jongeren met een lichamelijke handicap. De website is ontwikkeld door de Vereniging Spierziekten Nederland (VSN).
www.moov.nl


Ouders voor inclusie

Ouders voor Inclusie is in 2001 ontstaan als een beweging van ouders die zich verenigd hebben rond hun streven naar inclusie voor hun kinderen. Het gaat in de eerste plaats om een vereniging van en voor ouders. Ouders voor Inclusie wil er zijn voor alle ouders van alle kinderen ongeacht de aard of graad van hun handicap. 
www.oudersvoorinclusie.be


SIHO

Steunpunt Inclusief Hoger Onderwijs
www.siho.be


Simon & Odil
Interactieve website en ziekenhuis-extranet voor langdurig of chronisch zieke kinderen.
www.simonenodil.com


TO WALK AGAIN

TO WALK AGAIN - Sporta garandeert dat mensen met een fysieke beperking onder deskundige begeleiding van sportbeoefening kunnen genieten en hun gezondheid kunnen bevorderen.
www.towalkagain.be


Zoenenenzo

Site over relaties en seksualiteit voor jongeren met een handicap.
www.zoenenenzo.nl